HUOVUTUKSEN MESTARIKURSSI

28.8.2015–1.10.2016Käsityön mestarikurssi on Lahden kansanopiston järjestämä koulutus, joka soveltuu hyvin esimerkiksi käsityön taiteen perus- tai syventävissä opinnoissa opiskelleille jatko- ja täydennyskoulutukseksi. Mestarikurssilla paneudutaan johonkin käsityön osa-alueeseen alan mestareiden johdolla, ensimmäisen kurssin aihe on huovutus.
Opinnot jakautuvat kolmelle lukukaudelle sisältäen kuusi lähijaksoa. Lähijaksojen pituus vaihtelee kahdesta neljään päivään ja ne sijoittuvat yhtä lukuunottamatta viikonloppuihin. Lähijaksojen välillä opiskelijat ja opettajat pitävät yhteyttä keskenään facebook-ryhmässä. Opintojen lopuksi opiskelijat järjestävät yhteisnäyttelyn, jossa esittelevät osaamistaan.

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu huovutusta harrastaneelle, joka haluaa syventää ja laajentaa osaamistaan tai käsityön taiteen perusopetuksen opinnoissa opiskelleelle tai täydennyskoulutukseksi kädentaitojen ohjaajalle.

Kurssin opettajat

Kurssin opettajina toimivat huovutuksen mestarit Elina Saari ja Rutsuko Sakata sekä vastuuopettaja Minna Ratalahti.

Kurssin tavoite ja sisältö

Huovutuksen mestarikurssin tavoitteena on opiskelijan taitojen ja tietämyksen syventäminen huovuttamisen alalla. Kurssilla perehdytään erilaisiin huovutustekniikoihin ja materiaaleihin sekä kannustetaan opiskelijaa oman taiteellisen ilmaisun kehittämiseen ja etsimiseen. Opiskelijoiden yhteisen näyttelyn järjestäminen antaa kokemusta ja uskallusta omien töiden esille tuomiseen. Käsityöyrittäjyydestä saadaan tietoa ja näkemystä opettajilta, jotka toimivat alalla.
Kurssin aikana käydään lävitse seuraavat aihealueet
  • neulatun esihuovan käyttö kolmiulotteisessa tuotteessa; hatut
  • huopapinnan koristelu
  • merinovillan ja silkin yhdistäminen; huivit ja asusteet
  • villatietous
  • villan värjääminen
  • huopateos sisustuksessa -projekti
  • käsityöyrittäjyys
  • huovutus kansainvälisesti
  • oppilaiden näyttely

Kurssimaksu

Kurssimaksu 950 euroa laskutetaan neljänä eränä seuraavasti:
1. erä 250 € eräpäivä 15.8.2015
2. erä 250 € eräpäivä 15.11.2015
3. erä 250 € eräpäivä 15.2.2016
4. erä 200 € eräpäivä 15.5.2016


Hakeminen ja tiedustelut

Kurssin hakuaikaa on jatkettu: kurssille haetaan alla olevalla sähköisellä lomakkeella 30.4.2015 mennessä. Lisäksi hakijoiden tulee tehdä hakuportfolio ja lähettää se Kansanopistolle. Hakijoilta edellytetään aikaisempaa kokemusta huovuttamisesta, näytä siis hakuportfoliossa osaamisesi ja kiinnostuksesi. Opiskelijavalinta tehdään portfolioiden perusteella. Kurssille valituille ilmoitetaan 15.5. mennessä..
Ohje hakuportfolion tekemiseen
Tee A4-kokoinen portfolio, jossa kerrot sanoin ja kuvin huovutuskokemuksestasi sekä tavoitteistasi ja motivaatiostasi huovuttamisen suhteen. Postita se osoitteeseen Lahden kansanopisto, Huovutuksen mestarikurssi, Harjukatu 46, 15100 Lahti. Postin tulee olla perillä viimeistään 30.4.2015.
Tiedusteluihin vastaa kurssin vastuuopettaja Minna Ratalahti, sähköposti minna.ratalahti(at)lahdenkansanopisto.fi.

Kommentit

Suositut tekstit