Syyskokous 15.11.2018

Hei,


syksy on jo pitkällä, ja on aika tavata syyskokouksen merkeissä. Tiedossa on myös yhdistyksen pikkujoulut joulukuun alussa. Olemme myös saaneet joukkoomme uusia jäseniä, jotka toivotamme rohkeasti mukaan yhteisiin menoihin ja toimintaan.

Kuopion syyspäivien teema oli teknologia käsityössä. Päivät olivat mielenkiintoiset ja hyvin järjestetyt selkeän teeman ympärille. Erityisesti kovien materiaalien puolella tapahtuu tällä hetkellä paljon, mutta uutta näkyy myös pehmeiden materiaalien puolella. Uusia kuituja tutkitaan ja kehitetään paljon, ja olipa luennolla puhetta myös keinonahkan kasvattamisesta. Perinteisiä tekniikoita ei tulisi unohtaa, sillä ne ovat perusta uuden ymmärtämiselle. Kuitenkin mukana ovat jo nyt laserit, materiaalien muokkaaminen uusin erilaisin menetelmin ja 3D-tulostus, sekä entistä vahvempana erilaisten materiaalien uusiokäyttö entistä tehokkaammin.

Poimin ylös seuraavat verkko-osoitteet, joita kannattaa käydä kurkkaamassa:

lumikellot.fi (contact@lumikellot.fi), josta voi lukea laserleikkureista

wixsite.com sivustolta voi tilata materiaalia suunnittelun avuksi

Lisäksi syyspäivillä palkittiin meidän oma Eija Seunalamme Orimattilasta vuoden käsityönopettajana. Onnea vielä Eija!Syyskokous järjestetään 15.11. klo 17.30 alkaen Kivimaan koululla. Käsityöluokka sijaitsee E-parakissa, jonne lyhin matka on kioskin kulmalta kivistönmäen päältä. Syyskokouksessa pääsemme tutustumaan Anne Kankaanrannan Kisälli-aineistoon, joka on SanomaPro:n uusi verkkomateriaali käsityöhön. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen aineisto.

Pikkujoulut pidetään 4.12. mutta paikka ja aika tarkentuvat vielä myöhemmin. Laita kuitenkin päivämäärä jo ylös.

Tervetuloa!

Kommentit

Suositut tekstit