Vierailu Wellamo-opistolle 14.3

Tekstiiliopettajaliiton tämän vuoden teemaan " Käsityötaitojen globaali maailma" läheisesti liittyen tekstiilityönopettaja Tuija Vähävuori kutsuu meidät 14.3 Wellamo-opistolle katsomaan kuvia käsityötapahtumista ympäri Eurooppaa. Tervetuloa siis mukaan nojatuolimatkalle Viroon, Latviaan, Unkariin, Ranskaan, Itävaltaan, Tsekkeihin ja Tanskaan.

Iltaa vietetään ke 14.3.2012 klo 17.30 Wellamo-opiston ompeluluokassa 210, II kerros
(os. Kirkkokatu 16 Lahti) HUOM! Muistakaa laittaa pysäköintikiekko Aikuiskoulutuskeskuksen parkkipaikalla klo 16 jälkeen.

Ilmoittaudu ennakkoon 7.3.2012 mennessä Julia Mäkelälle (makelanjulia@gmail.com) tai 041 5051848      (klo 16 jälkeen). Kerro mahdolliset ruoka-allergiat!

Ennen illanviettoa mahdollisuus ostaa antiikki-, vintage- ja uusvanhoja konepitsejä Brittein saarilta, sillä Pitsileidi-Maija saapuu Porvoosta Lahteen mukanaan kasapäin pitsejä ja liinoja. Ostot käteisellä tai kortilla.

PITSIPENKOJAISET ALKAVAT WELLAMO-OPISTOLLA KLO 16.30


PITSIT HUOKUVAT SULOA, LUMOA JA TAIKAA...

PORVOO | Porvoolainen diplomi-insinööri alias pitsileidi Maija Aatelo löysi pitsin jo 80-luvulla. Hän on aina pitänyt käsitöistä, vaikka onkin työskennellyt kemianteollisuuden raaka-ainemyynnissä.
Hänen myyntinäyttelyssään Tullintalossa on esillä suuri määrä erilaisia antiikki- ja vintagepitsejä. Siellä on pöytäliinoja, hartialiinoja, pitsikauluksia. Pitsejä on vitriineissä, seinillä, mallinukkien ja keramiikkapurkkien päällä sekä myös katosta roikkumassa.
– Tuon nämä antiikki- ja vintagepitsit pääosin Britteinsaarilta Englannista, Irlannista ja Skotlannista, Aatelo kertoo.
Näyttelyn kallein aarre löytyy vitriinistä.
– Tämä on ehkä näyttelyn arvokkain pitsi. Se on 1900-luvun vaihteesta peräisin oleva, käsin tehty, nyplätty kaulus, Aatelo selittää.
Tämä pitsinäyttely on suuruudessaan ihan omaa luokkaansa Suomessa.
– En ole tietoinen siitä, että vastaavanlaisia ulkomailta tuotujen pitsien myyntinäyttelyjä olisi Suomessa, Aatelo kertoo.


Kommentit

Suositut tekstit