Tekstiilitaiteilija Helena Vaari


ARTISTS STATEMENT

Olen tekstiilitaiteilija ja taidekäsityöläinen.

Teen käyttöäkestäviä uniikkeja taidetekstiilejä.

Suunnittelen ja valmistan taide- ja kirkkotekstiilejä asiakkaan kohteisiin. Osallistun aktiivisesti näyttelyihin. Tekniikkani on kollaasinomaista applikaation ja konekirjonnan yhdistelmää. Ompelen erilaisia kankaita toisiinsa päällekkäin ja lomittain – maalaan ompelukoneella. Lanka ja kangas on väri ja neula sivellin.

Ohuen ompelulangan kolmiulotteisuus kertaantuu, kun eriväriset langat kirjotaan yhteen kuviksi. Kuviin tulee lankojen struktuurin, kiillon ja kierteen avulla elävyyttä, voimaa ja syvyyttä.

Kuvio voi olla myös graafista, langanohutta viivaa. Vaihdan langan värin ja minulla on uusi ´´kynä´´ käytössäni.

Aiheitani ovat luonto, ihmiset ja elämän tärkeät hetket, joista juuri arkeen liittyvät ovat niitä tärkeimpiä.

Tutkin valon ja varjojen värejä. Vaatteiden kuvaaminen on kiehtonut minua kauan. Kankaan liikkeissä ja laskoksissa on paljon mielenkiintoisia muotoja ja ihmisen päällä vaate on veistoksellinen. Ommelluissa maalauksissani kuva vaatteesta on hyvin kolmiulotteinen.

Haluan jakaa kauneuden ja ilon tunteita ideoideni kautta ihmisille. Pidän hyvää laatua erittäin tärkeänä kriteerinä sekä suunnittelussa että valmiissa tuotteissa.

Teen suunnittelutyötä omassa toimistossani, Tekstiilisuunnittelu Helena Vaari-Silventoinen, joka on kotini yhteydessä.Taiteilijanimeni on Helena Vaari.

Kommentit

Suositut tekstit